BILA JE POTPUNO BLIJEDA I BEZ SVIJESTI: Policajac koji je Spasio Dijete iz “Mercedesa” Kaže: “Nisam Mogao da Ne Pomislim na Svoje Dijete!”

(Foto: Informer/Jelena Rafailović)

Devojčica iz Mercedesa koja je brzom reakcijom policajaca dovedena u Dečiju kliniku u Tiršovoj sada je u stabilnom zdravstvenom stanju. Prema našim saznanjima, nije joj pozlilo zbog neuhranjenosti, već iz drugih zdravstvenih razloga.

Policajac Aleksandar Milićević, koji je pomogao da dete što pre stigne do bolnice, priča za Informer da je prvo primetio automobil marke “Mercedes” koji se kretao veoma brzo.

“Devojčica ležala je bez svesti u naručju majke”, ispričao je policajac koji je spasio dete u Železniku.

Pratili smo vozilo i zaustavili ga. Vozač i žena su vikali: “Dete, dete nam treba doktor…” Majka je plakala, a tada sam u njenim rukama video devojčicu u pelenama, bez svesti. Njena glava je pala… Rekao sam im da me prate, jer sam znao da moramo što pre stići u bolnicu. Takođe, obavestio sam svoje kolege da organizuju prijem u bolnici u Tiršovoj jer je dete bukvalno bilo na ivici života. Put od Železnika do Tiršove trajao mi je kao večnost zbog velike saobraćajne gužve, ali ipak smo brzo stigli. Brže nego što bi vozač sam uspeo – rekao je Aleksandar Milićević, policijski službenik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd.

Scena koja me je ostavila u šoku je bila kada su izneli devojčicu i stavili je na nosila. Bila je potpuno bleda i bez znakova života. I sam sam otac, a razlika između te devojčice i moje ćerke je samo 20 dana. Nisam mogao a da ne pomislim na svoje dete. Moram priznati da mi nije bilo svejedno…

Kako nam je objasnio, tek je smirio se kada je čuo da je devojčica, kojoj je verovatno spasio život, stabilna, odnosno da su je lekari stabilizovali.

On je, ako sam dobro razumeo, komšija majci te devojčice, ona je prva naišla na njega. Srećom i taj čovek je brzo reagovao. Mogu da kažem da smo zajedničkom brzom reakcijom, nadam se, spasili život maloj devojčici…
Ovo nije prvi put da se policija na sličan način zajedno sa građanima našla u situaciji da pomogne.

Pomagali su trudnicama da što pre stignu do porodilišta, čak je istog dana drugi policajac takođe omogućio brz prolaz do Hitne službe ocu deteta koje je bilo povređeno.

Verujemo da policija daje sve od sebe da bezbednost i život naših građana stavi na prvo mesto. Ovo je samo jedan od pokazatelja da je to zaista tako.

(Informer)