Otišla u Tursku da uradi NOVE ZUBE, platila 6.700 EVRA i doživjela PAKAO: Slika NAKON OPERACIJE je užasna, “ne mogu da jedem niti mogu da smijem”

Alana Bun (26) iz Belgije otišla je na operaciju zuba u Turskoj sa željom da ima što lepši osmeh.

Rezultat je bio sasvim drugačiji od onoga što je planirala. Prijateljica njene majke preporučila joj je kliniku, gde je rešila da se obavi ugradnja krunica. Operaciju je platila 6.700 evra, ukupan trošak, uz avionsku kartu i hotelski smeštaj, iznosio je 10.000 evra.

Plan zahvata sa klinikom iz Turske dogovorila je preko društvenih mreža, tamošnjim zubarima slala je fotografije zuba. Sve se desilo 2019.

Krajem jula te godine, počeli su sa pripremom za operaciju i brusili joj zube. Narednog dana osetila je bol, a onda joj je rečeno da se mora obaviti i devitalizacija kako bi se uklonio deo zubne pulpe koji je bio ozbiljno oštećen, što je morala da dodatno plati.

Dva dana nakon toga postavili su joj trajne krunice. Prema njenim rečima, bol je bila toliko jaka, da je vrištala. Krenulal je kući početkom avgusta, a bol, je samo postajala sve jača. Počela je da oseća “rupe u ustima i veoma neprijatan ukus”.

Ovako izgledaju njeni zubi nakon operacije u Turskoj:

Posetila je lokalnu ordinaciju u Belgiji, gde su joj rekli da operacija bila u potpunosti neuspešna. Morala je da ide na intenzivni korektivni zahvat, ponudili su joj tri opcije tretmana koje su koštale između 22 i 38 hiljada funti.

Otišla u Tursku po nove zube, dala 6.700 evra, slika nakon operacije je zastrašujuća-Foto:Instagram

Ova devojka od aprila ove godine nema nijedan zub, a u međuvremenu su joj ugradili osam implantanata. Dobila je preporuku da ode kod oralnog hirurga, a lekari u Belgiji složili su se da je jedina opcija bila da se izvade svi zubi, i sve počne iz početka. I dalje svakog dana oseća bol, ali je osetila olakšanje jer su sanirane posledice operacije u Turskoj.

Očekuje da će novi zahvati biti gotovi do jula naredne godine, ali u međuvremenu želi da podeli svoje iskustvo, kako bi pomogla drugima:

” Razmislite dva puta pre nego što odaberete stomatologa u inostranstvu. Ako pođe po zlu, morate da rešite problem u svojoj zemlji i često ćete na kraju platiti tri puta više. Ne samo da su moji zubi nestali, nego mi je uništen kvalitet života. Ne mogu normalno da jedem i da se široko smejem”, prenosi Mirror.

(Blic)