ČUDO NEVIĐENO: Na farmi porodice Halilović izrasla džinovska tikva od 76 kilograma.

Na imanju porodice Halilović u bjelopoljskom selu Kukulje desio se nesvakidašnji prizor..

Izrasla je tikva teška čak 76 kilograma!

Ovo iznenađujuće dostignuće izazvalo je divljenje i među članovima porodice i među mještanima, koji ne pamte da je u ovom kraju ikada uzgojena tikva ovakvih razmjera.

Šeho i Hajrija Halilović, poznati po svojoj posvećenosti poljoprivredi, godinama vode brigu o domaćim usjevima na svom imanju, ali ovakav rezultat prevazišao je njihova očekivanja.

“Nikada ranije nismo imali tikvu ni približno ovako velike težine,” kazao je Šeho, dodajući da im je posebno drago što su uspeli da uzgoje biljku koja simbolizuje rad i trud čitave porodice.

Kako navode mještani, ovaj plod postao je svojevrsna atrakcija u selu, jer mnogi dolaze da se fotografišu sa njom i prenesu priču dalje. Mještani Kukulja s ponosom ističu da je ovo rezultat predanog rada Halilovića, ali i dokaz koliko plodno može biti tlo ovog kraja.

Izvor: https://www.sandzakdanas.rs/na-imanju-porodice-halilovic-izrasla-tikva-od-76-kilograma/?fbclid=IwY2xjawGKTTlleHRuA2FlbQIxMQABHeo7776-Blzxi1lBBe4SY1Xpqxo1dA3xquWxfHxd38CdRtQJNbvmODEd9g_aem_1Wd-_QO0VQ_wN-AKS0x37A