Baby Lasagna podržao Palestinu i osudio Izrael, njegov potez izazvao burne reakcije..

Popularni pjevač Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, izazvao je pravu dramu na društvenim mrežama nakon što je javno izrazio podršku Palestini i osudio djelovanje izraelske vlade. Njegove izjave, iznesene u nedavnom podcastu, brzo su se proširile internetom, izazvavši lavinu reakcija.

Podrška Palestini i osuda Izraela

U svom emotivnom govoru, Baby Lasagna je podijelio svoja iskustva s Eurosonga, ističući kako je važno stati uz one koji pate. “Ne mogu šutjeti dok gledam nepravdu,” rekao je pjevač. Njegove riječi su naišle na odobravanje mnogih, ali i na oštre kritike.

Reakcije javnosti

Nakon što su se njegove izjave proširile, društvene mreže su se užarile. Dok su ga neki fanovi napadali, optužujući ga za pristranost, drugi su ga branili, tvrdeći da je došlo do nesporazuma zbog prijevoda. Baby Lasagna je kasnije na Instagramu pojasnio svoj stav, naglašavajući svoju podršku palestinskom narodu.

“Nisam protiv nikoga, samo za pravdu”

U svom Instagram postu, pjevač je napisao: “Nisam protiv nikoga, samo za pravdu. Moje riječi su bile iz srca i nadam se da će ljudi to razumjeti.” Njegova poruka je naišla na mješovite reakcije, ali jedno je sigurno – Baby Lasagna je uspio privući pažnju i pokrenuti važnu raspravu.