Dilema jednog muškarca: “Izbor između vjerenice i ljubavnice – Šta činiti?” …

Život je pun nepredvidivosti. Baš kad pomislite da su se sve kockice složile na svoje mesto i da ste pronašli svoj “mali raj”, situacije počinju da se zakuvavaju. Takav preokret desio se u životu jednog muškarca koji se obratio internet zajednici za pomoć i dobio stručan odgovor od psihologa.

Jedan muškarac je postavio pitanje o dilemi koja se tiče nevere i želeo je da čuje različite stavove. Upoznao sam mlađu ženu tokom jednog noćnog izlaska i od tada održavam neiskrenu vezu sa njom, prevarjući svoju verenicu. Nijedna od njih dve ne zna za aktivnosti koje sprovodim iza njihovih leđa. Sa svojom verenicom sam u vezi već 4 godine, oboje imamo 28 godina i verili smo se pre godinu dana.

Pre nekoliko meseci, tokom noćnog izlaska sa društvom, sreo sam se pogledom sa mladom ženom koja je bila izuzetno privlačna. Počeli smo da komuniciramo i tako smo proveli čitavu noć u razgovoru. Razmenili smo kontakte. Iako sam osećao grižu savesti, nisam pretpostavljao da će to dalje otići, mislio sam da je to bio samo jedan trenutak i da se nećemo više čuti.

Onda mi se ona javila sutradan. Nastavili smo dopisivanje, a vrlo brzo smo se videli opet. Taj put nismo mogli da obuzdamo osećanja pa se desilo se i nešto više. Volim svoju verenicu i znam da bi bila slomljena kada bi saznala za ovo, ali nakon ovoga imam osećaj da ništa neće biti isto.

Čak ni moja nova devojka ne zna da sam zauzet. Olakšavajuća okolnost je što verenica i ja ne živimo u istom gradu, ali ovo se dešava već tri meseca i ne znam više šta da radim. Nikada nisam mogao da pretpostavim da ću moći da imam osećanja prema nekome drugom. A sad ne znam koga da izaberem od nje dvije.

Savet stručnjaka za psihologiju: Vi i vaša verenica ste još uvek mladi, i tokom tog dugog perioda veze verovatno ste se postepeno menjali. Moguće je da je vaša veza skrenula u novom smeru, ali pre nego što donesete odluku o prekidu, razmotrite mogućnost da pružite odnosu još jednu šansu.

Prekinite kontakt sa devojkom koju ste upoznali u baru i usmerite pažnju na svoju verenicu. Budite iskreni prema drugoj devojci. Otvoreno joj recite da imate verenicu i da vam je potrebno vreme da razmislite o svemu. Duboko razmislite o tome da li je vaša verenica zaista prava osoba za vas i na osnovu toga definišite vašu ljubavnu budućnost. Brzanje iz jedne veze u drugu nikada nije dobar pristup.

Izvor:pult24.info