Đoković pokorio Ameriku, pa dao najemotivniji intervju: “IMAO SAM DEČAČKI SAN

Novak Đoković šampion je Ju-Es opena 2023. On je u finalu savladao Danila Medvedeva, a nakon meča dao je najemotivniji intervju ikada.

Novak je nakon meča bio pod emocijama, posebno je voditeljka ceremonije apostrofirala da je sustigao rekord, do danas neprikosnovene Margaret Kort.

– Ne znam odakle da počnem. Znači mi puno to što sam oborio rekord Margaret Kort. Živim svoj san. Takmičim se na najvišem nivou. Dao je ovaj sport mojoj porodici i meni mnogo. Došli smo iz teške situacije, zemlje okovane ratom. Porodica mi je dala podršku da igram skup sport koji u mojoj zemlji nije bio dostupan svima.

Bio je to čudan izbor, niko u mojoj porodici nije igrao tenis, ali vera moje porodice, moje supruge, dece… Svih koji su tu, trofej je vaš koliko i moj, volim vas! To što sam u prilici da pišem istoriju je posebno.

Imao sam dečački san da budem šampion i osvojim Vimbldon to je jedino što sam želeo. Ali kada sam postigao nešto pojavili su se novi snovi, nisam mogao ni da sanjam da ću imati priliku da stojim ovde i pričam o 24 titule, rekao je Medvedev.

“Najbolji na Svijetu: Đoković Osvojio US Open i Osvetio Se Medvedevu”

Potom je uputio poruku Danilu Medvedevu.

– Danil, izvini zbog rezultata. Nemoj da shvatiš ovo na pogrešan način. Srećna godišnjica tebi i supruzi. Da sam znao možda rezultat ne bi bio ovakav. Šalu na stranu, Danil je toliko bio dobar prema meni i mom timu još kada je imao 14 godina. Mnogo dobrih stvari ti sledi. Sigurno slede i grend slem titule. Medvedev ima najautentičniju ličnost, proslave, svi tvoji komentari…

Đoković je nakon trijumfa obukao majicu posvećenu legendarnom Kobiju Brajantu.

– Ova majica… Razmišljao sam da mogu da je napravim pre sedam dana, nikome to nisam rekao do pre par dana, kada sam ljude iz tima zamolio da mi pomognu da je napravim. Kobi je bio moj veliki prijatelj. Pričali smo o tom mentalitetu kako se vratiti posle povrede.

Bio je čovek na koga sam uvek računao. Pružao mi je podršku, njegova smrt me je mnogo pogodila. Kada je postao legenda Lejkersa nosio je 24, bio je to simboličan trenutak da ispoštujem sećanje na njega, rekao je Novak.

(Novosti)