Dodik bi da smijeni Konakovića: Evo šta mu je poručio ministar vanjskih poslova naše zemlje.

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, je slobodno reagirao na potezan smjenu ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

Dodik je opet pokazao svoju nesrećnost i nepopustnost u političkim razgovorima, a također je pokazao kako se smatra nezajedničkim u političkim procesima.

U ovom slučaju, Dodik je koristio potezan smjenu kako da izazove Konakovića i da pokazuje kako se smatra nezajedničkim u političkim procesima.

“Svjestan je svega, ali svjesni su i ljudi koji žive u RS-u. Troškovi života postaju sve veći, a standard sve manji… Jednostavno je propustio priliku da pokaže mudrost, ali podsjetimo, Plan rasta je i dalje na stolu”, govori ministar, koji smatra da Dodikove izjave pokazuju kako mu “nedostaju stari partneri”, s kojima je mogao, na dnevnoj, bazi, da stvara tenzije.

“S druge strane, Trojka ga je izvela na čistac. Procesuira se pred Sudom, sankcioniran je i on i njegovi saradnici, ali i porodica”, zaključio je sagovornik portala Radiosarajevo.ba, pa dodao: “Nastavi li ovako, bit će samo teže, i za njega, i za njegove najbliže.”