ÐOKOVIĆEVA JURNJAVA ZA MAGIČNIM BROJEM: Alkaraz na Putu da Zaustavi Novaka..

Nastavlja se dominacija Novaka Đokovića.

Njegova vladavina na vrhu teniskog svijeta traje već 393 sedmice, s tim da su mu tokom pandemije koronavirusa neki bodovi bili zamrznuti.

Trenutno je na odmoru prije Mastersa u Parizu, zadržavši svoju poziciju sa 11.795 bodova, iako će izgubiti 250 bodova iduće sedmice. Ovi bodovi će biti dodijeljeni nakon završetka turnira u Astani, gdje je Hamad Međedović u polufinalu.

Jedini teniser koji mu se približava je Karlos Alkaraz sa 8.535 bodova, a dodao je još 90 bodova nakon dvije pobjede u Pekingu, koje će biti uračunate iduće sedmice.

Alkaraz ima šansu da ugrozi Đokovića na vrhu ATP ljestvice do kraja godine, ali će morati ostvariti izvanredne rezultate na turnirima u Pekingu, Baselu (serija 500) i Šangaju (1.000) prije nego što se Đoković pridruži tim turnirima.

Foto: Screenshot atptour.com

Novak Đoković će sudjelovati na Mastersu u Parizu od 30. oktobra do 5. novembra, a kasnije na Završnom mastersu u Torinu od 12. novembra.

Ovo znači da bi se moglo dogoditi da se Srbin i Španac izravno sukobe u Torinu kako bi odlučili tko će završiti kao broj 1 na kraju godine, što bi bio pravi teniski spektakl.

(Nova.rs)