DONČIĆ: “Gdje ste sada ‘patriote i srbende’? Zašto ćutite? Kada treba zaštititi dezertera, ratnog profitera i švercera…”

Zastupnik u NSRS-u i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić ističe da je prije tri mjeseca uprava BORS-a najavljivala sporazum sa Vladom RS-a o isplati mjesečnog dodatka za sve demobilisane borce. Također, od januara nadolazeće godine očekuje se i povećanje tih isplata.

Međutim, tvrdi Dončić ispalo je “obećanje, ludom radovanje”, jer premijer RS-a Radovan Višković najavljuje da će od septembra tek početi podnošenje zahtjeva za borački dodatak a isplata će, navodno, početi od Nove godine.

“Ne iznenađuje me”, kaže Dončić, “što je režim, po ko zna koji put, pogazio obećanje, slagao i prevario borce ali me iznenađuje da BORS i većina ostalih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata ćuti.

Ćute kad treba ustati u odbranu boračkih, zasluženih, prava. Ćute kad treba zaštititi ratne vojne invalide, djecu poginulih boraca i sve one koji su stvorili Republiku Srpsku. Ali kada treba zaštititi dezertera, ratnog profitera i švercera, koji se obogatio i još uvijek se bogati preko naše grbače, e tad svi skaču kao jedan”, kaže Dončić i pita:

“Кako vas nije sramota?! Gdje su sad ‘patriotske organizacije’? Šta kaže rukovodstvo BORS-a? Zašto ćute dežurne ‘srbende’? Jesu li laži, prevare i ponižavanje onih koji su stvorili Republiku Srpsku izdaja Srpske?”

“To je najveća izdaja”, smatra Dončić i ističe da nije “zaboravljeno ni poniženje kada je režim dozvolio predsjedniku Hrvatske Milanoviću da usred RS-a odlikuje ratne zločince koji su mučili i ubijali srpsku nejač”.

“Dosta je laži, prevara i poniženja”, veli Dončić i dodaje da neće i ne želi “više gledati kako se rukovodstvo BORS-a i razne”, kako kaže, “patriote i srbende bogate na račun boraca koji su dovedeni na ivicu egzistencije”.

Poručuje da će uskoro organizovati saborce te će jasno i glasno od režima zatražiti sve ono što smatraju da im pripada, a što im je već decenijama uskraćeno.

(BN TV)