EKSKLUZIVNO – Schmidt prognozira: “BiH će imati dobru budućnost bude li saradnje”

Ako njeni politički lideri surađuju, Bosna i Hercegovina će imati svijetlu budućnost, izjavio je visoki predstavnik Christian Schmidt u ponedjeljak na otvaranju Bledskog strateškog foruma, izvještava Hina.

Schmidt je u izjavi novinarima uoči početka konferencije naglasio da je zapadni Balkan prostor s potencijalom za saradnju te da je optimističan o budućnosti Bosne i Hercegovine.

„Svi koji razmišljaju o svojim pozicijama moraju vidjeti da će BiH imati dobru budućnost budu li svi sarađivati, to je ključna poruka”, kazao je Schmidt.

Naglasio je kako stanovnici BiH žele sigurnost, posao i dobru perspektivu, a ne rasprave o pojedinačnim interesima.

On će prisustvovati panelu lidera jugoistočne Europe na kojem će sudjelovati i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

U raspravi će sudjelovati i kosovski premijer Albin Kurti i srbijanska premijerka Ana Brnabić, predsjednik slovenske vlade Robert Golob, crnogorski premijer Dritan Abazović i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Schmidt će dan kasnije biti uvodničar na panelu o zapadnom Balkanu na kojem će, između ostalih, govoriti i Elmedin Konaković, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i posebni predstavnik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

(Slob.b)