Evo zbog čega je njemačka policija autobus iz BiH isključila iz saobraćaja(FOTO)

Njemačka policija jučer je zaustavila autobus iz BiH koji je putovao na liniji Zvornik – Dortmund. Inspektori su primijetili autobus i putnike oko 9 ujutro na gradskoj autobusnoj stanici u Düsseldorfu.

Na Facebooku je policija ovaj autobus nazvala “tempiranom bombom”.

Na vozilu su već na prvi pogled bila vidljiva značajna oštećenja od korozije, izvijestili su iz policije, javlja njemački NZR. Nakon što je autobus odveden na tehnički pregled, sumnja policajaca se potvrdila.

Na tehničkom pregledu je ustanovljeno da jedan od kočionih cilindara curi i da kočioni sistem radi neujednačeno. K tome, zahrđali nosači u području prednje osovine mogli su se rukama stiskati i uništiti. Njemački inspektori su ustanovili da korodirani dijelovi na autobusu predstavljaju neposrednu opasnost za promet.

Policajci su zaključili da se nesreća mogla dogoditi bilo kada s ovim autobusom. Zato su s autobusa skinuli registarske oznake i uzeli prometnu dozvolu. Do potpunog popravka, autobusu je zabranjen nastavak vožnje. Osim što je autobus u lošem stanju, prekršeni su i propisi vremena vožnje i odmora vozača.

Putnici su samostalno morali pronaći alternativu za nastavak putovanja.

https://www.facebook.com/Polizei.NRW.D/posts/722632746573105?ref=embed_post

(Slobodna-B)