HELEZ UZDRMAO STRASTI: “Neki su me iz SDP-a ubjeđivali da je dobro da SNSD dobije četvrtog delegata, sad su u mišijoj rupi!” (VIDEO)

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDP-a Zukan Helez je rekao da su ga iz SDP-a ubjeđivali da je dobro da SNSD dobije četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, što aludira da su se itekako pitali o tome da li će SNSD dobiti tog delegata.

“Ne želim da dezavuišem javnost. To može možda proći u Predstavničkom domu (Parlamenta BiH). U Domu naroda kontrolni mehanizam blokade ima SNSD. Nažalost, uvijek mi naumpadne da sam bio protiv ulaska Milorada Dodika u vlast i SNSD-a i protiv tog četvrtog delegata SNSD-u. Neki su me iz SDP-a ubjeđivali da je to dobro, sad su u mišijoj rupi, ne vide se, a mi imamo strašne probleme”, rekao je Helez za Hayat, prenosi Klix.

Čini se da je ovom izjavom Helez potvrdio da se SDP pitao o tome da li će SNSD dobiti četvrtog delegata u Domu naroda BiH i da je u vrhu ove stranke odlučeno da glasanjem njihovih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a četvrti delegat bude prepušten SNSD-u, a ne PDP-u.

Slično je percipirao i Ognjen Tadić, savjetnik Milorada Dodika, s tim da je on Helezovu izjavu protumačio kao “najsnažiji udar struje Bećirović – Helez na Nikšića i SDP BiH”.

“Helez optužio SDP-ovce da su SNSD-u omogućili četvrti mandat u Domu naroda BiH. SDP BiH očito je u potpunom rasulu”, kazao je Tadić na X-u.