HEROJSKI ČIN: Amir Kovačević S PLASTIČNIM Pištoljem Brani Firmu od Deset Opasnih Lopuža..

Redakcija portala “TIMES.BA” došla je do video snimka na kojem se nasilnim putem bez pravne pomoći nedemokratskim putem pokušava preuzeti firma koja je u pogonu a koja se nalazi u Brčko distriktu BiH.

Na snimku se jasno vidi kako u sred dana više vozila dolazi pred firmu u pratnji više osoba koji fizičkim izgledom asociraju na tjelohranitelje ili takozvane utjerivače dugova. Kako je vidljivo na snimku oni su pokušali ući u dvorište firme kako saznajemo s ciljem preuzimanja firme gdje ih je u njihovoj namjeri zaštitio kako saznajemo Amir Kovačević voditelj korporativne bezbjednosti I općih poslova firme “MODULE ONE” Brčko.

Kovačević je kako saznajemo plastičnim pištoljem uspio da uplaši gore navedene i istjera iz dvorišta firme s ciljem kako bi zaštitio firmu u kojoj je uposlenik odnosno kako bi obavio svoj posao šefa osiguranja s ciljem kako bi zaštitio radnike pomenute firme “MODULE ONE” iz Brčko distrikta BiH

Saznali smo da su dioničari firme HPPI GmbH 37%
Modul One Management GmbH 37%
Elvir Šehic 26% čije je izuzimanje dionica u toku na sudu.

BRČKO DIVLJI ZAPAD POKUŠAJ OTIMANJA FIRME

Prema riječima direktora firme Dine Šaćirovića upravo Elvir Šehić pokušava da zaustavi pogon i rad firme zbog njemu poznatog nezadovoljstva. Sudeći po snimku među licima koja su pokušala preuzeti firmu nalazi se i jedan bivši policajac a kako saznajemo i par aktivnih policijskih službenika s područja Federacije BiH odnosno Živinica. Cijeli slučaj je prijavljen Policiji Brčko distrikta BiH.

Postavlja se ključno pitanje koliko su bezbjedni građani,novinari i strani investitori koji ulažu u Brčko distrikt BiH.

DIVLJI ZAPAD: Da li su dovoljno bezbjednosno sigurni građani,novinari i strani investitori u Brčko distriktu BiH?

Hoće li reagovati Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH ili će građani imati priliku da u sred dana budu taoci i svjedoci ovako opasnih i nemilih događaja!?

Uskoro više detalja..