IZRAELCI, SLIJEDI VAM NOVI ŠOK!” Elitna iranska jedinica zaprijetila, čitava OSOVINA OTPORA se sprema za napad..

(FOTO: EPA IRANIAN SUPREME LEADER OFFICE)

Iranski general Ali Fadavi, zamjenik zapovjednika Korpusa čuvara islamske revolucije (elitne jedinice iranskih oružanih snaga), izjavio je da Izrael očekuje “još jedan šok” ako ne prestane napadati Pojas Gaze.

Ako se zločini u sektoru Gaze nastave, muslimani iz drugih zemalja mogu se uključiti u borbu protiv cionista, a onda će ih dočekati novi šok – rekao je Fadavi u intervjuu za agenciju Fars.

Prema riječima predstavnika Revolucionarne garde, Izraelove akcije u Pojasu Gaze “izazvale su bijes svih muslimana svijeta, pa islamska zajednica broji sekunde kako bi odigrala svoju ulogu u Osovini otpora.”

Izraz “Osovina otpora” odnosi se na vojnu suradnju Irana, Sirije, Hezbolaha i palestinskih grupa.

Pro-iračke baatističke formacije, iračke šijitske milicije koje su dio Hašd-al-Šabiha i jemenski Huti također se smatraju dijelom ovog saveza.

Unatoč ideološkim razlikama, ove zemlje i grupe ujedinjene su u deklariranim ciljevima suprotstavljanja aktivnostima prozapadnih stranaka, Izraela, arapskih država Perzijskog zaljeva i sunitiskih militanata u regiji.

Iran također smatra Rusiju i Kinu dijelom ovog saveza zbog njihovog antizapadnog političkog stava i uglavnom pozitivnih odnosa s Iranom i Sirijom.

Podsjećamo, iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amir Abdolahijan je 15. listopada tijekom sastanka s katarskim emirom šeikom Tamimom ben Hamadom Al Tanijem u Dohi izjavio da se razmjere sukoba mogu proširiti ako Izrael nastavi napadati civilno stanovništvo Pojasa Gaze.

Kasnije je u intervjuu za katarski televizijski kanal Al Jazeera izjavio da je Islamska Republika, putem posrednika, spriječila izraelsku državu da dalje napada palestinsku enklavu.

(Kurir.rs/TASS)