KEMAL MALOVČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Da se Sarajevo pitalo ja bih i dan danas ostao na njivi, Beograd me je stvorio”

Kemal Malovčić, poznati pjevač narodne muzike, ističe kako je Beograd bio ključan za njegovu karijeru. “Da se pitalo Sarajevo, ja bih i danas radio na njivi,” rekao Malovčić, ističući koliko je zahvalan glavnom gradu Srbije za prilike koje su mu pružene.

Malovčić je poznat po svojoj bogatoj muzičkoj karijeri koja traje decenijama. Iako je u penziji, i dalje je aktivan na muzičkoj sceni, birajući nastupe i uživajući u svom “rahatluku”. Njegova saradnja sa mnogim poznatim i nepoznatim pjevačima, uključujući Donnu Ares i Fazliju, pokazuje njegovu želju da pomogne mladim talentima da se probiju na scenu.

Kemal je takođe poznat po svojim duetima, ali ističe da nikada nije naplaćivao snimanje dueta, jer mu novac nije potreban. “Imam dovoljno nekretnina, penziju i lokale koje iznajmljujem,” kaže Malovčić, dodajući da mu je najvažnije zdravlje.

Iako je Mile Bas iz Južnog vetra stvorio mnoge velike zvijezde, Malovčić tvrdi da je već bio etabliran kada je došao u Južni vetar. “Mile je odličan muzičar i autor, ali mene nije stvorio. Ja sam već imao dvadeset snimljenih ploča kada sam došao kod njega,” objašnjava Malovčić.

Kemal se ne boji kraja života, jer smatra da je postigao sve što je mogao. “Dragi Allah mi je dao moju nafaku. Niko nije ostao na ovom svijetu, otišli su velikani nad velikanima, pa što ne bi i jedan Kemal Malovčić,” poručuje on.

Njegova sjećanja na Tomu Zdravkovića, velikog boema, posebno su dirljiva. “Pamtit ću ga po jednoj turneji kada sam bio zadužen da ga vozim i pazim da se ne napije prije nastupa. Jednom sam ga našao kako sjedi sa radnicima na građevini, svira, pjeva i pije sa njima,” prisjeća se Malovčić.

Kemal Malovčić ostaje ikona narodne muzike, a njegova priča o usponu iz skromnih početaka do zvezda inspiracija je mnogima.