KOMŠIĆ: “U ime DF-a niko nije ovlašten dati podršku Nerminu Muzuru!”

Aktuelni načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP) je objavio da je predsjednik općinske organizacije DF-a Nijaz Suljić na današnjem sastanku dao podršku zajedničkom kandidatu.

Muzur se zahvalio na podršci te je poručio da se raduje narednim sastancima i, kako je naveo, zajedničkom nastojanju da Ilidža bude najbolja lokalna zajednica.

Sastanak Trojke i DF-a na Ilidži (Foto: Nermin Muzur Facebook)Sastanak Trojke i DF-a na Ilidži (Foto: Nermin Muzur Facebook)

Vrlo je izgledno da će upravo Muzur ponovo biti kandidat za načelnika. On je na posljednjim lokalnim izborima dobio povjerenje 18.000 ili 63,60 posto od 28.850 građana koji su glasali. Drugoplasirani je bio kandidat SDA Fikret Prevljak sa 8.394 glasa.

Sastanak Trojke i DF-a na Ilidži (Foto: Nermin Muzur Facebook)

STIGLA REAKCIJA KOMŠIĆA

No, ubrzo je nakon objave ove informacije reagovao predsjendik Demokratske fronte Željko Komšić. On je kratko poručio da niko u ime DF-a nije ovlašten da da podršku Muzuru.

“Ne postoji odluka bilo kojeg organa DF-a o podršci bilo kojem kandidatu na sljedećim lokalnim izborima, pa tako ne postoji ni odluka o podršci načelniku Ilidže Nerminu Muzuru! U ime DF-a niko nije ovlašten da da podršku Muzuru!”, kazao je Komšić.