Kosovska policija izvodi pretres Radoičićeve imovine i naziva ga ‘Pablom Eskobarom regiona’ (VIDEO)”

Kosovska policija izvršava pretres imovine bivšeg potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića, koji je preuzeo odgovornost za akciju u selu Banjska.

Ministar kosovske policije Dželjaj Svećlja objavio je video snimak unutrašnjosti Radoičićeve vile na obali jezera Gazivode i tom prilikom ga nazvao Pablom Eskobarom regiona.

„Čak i po slikama koje se mogu vidjeti, očigledno je da ovo nije nikakav „borac za slobodu“ već Pablo Eskobar regiona. Pod maskom branioca građana on i njegovi saradnici postali su multimilioneri na štetu zakona, države i drugih građana. Stoga je neophodno da se istraži mesto zločina svih ovih godina na sjeveru zemlje uz svu imovinu terorističke grupe“, poručio je Svećlja, a prenosi Nova.rs.

Podsetimo, Radoičić je u međuvremenu priznao punu odgovornost za događaje u selu Banjskai.

„Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obaveštavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije, u selo Banjska.

Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom.

O ovome nisam obaveštavao nikoga, ni vlast Republike Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teror“, napisao je Radoičić u pismu koje je danas javno pročitao njegov advokat Goran Petronijević.