LUDILO NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Oglasio se MUP povodom odlaganja letova (FOTO, VIDEO)

Zbog greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do miješanja putnika koji su doputovali iz Skoplјa sa drugim putnicima koji namjeravaju da putuju ka evropskim i svjetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtlјaga, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Zbog ove situacije, a radi obezbjeđivanja potrebnih uslova za bezjbednost vazduhoplova i putnika, zahtjevi operatera i aerodromskog osoblјa prema Ministarstvu unutrašnjih poslova bili su da se zaustavi dalјa pasoška kontrola na izlazu iz zemlјe i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje tranzitne zone i ponovni bezbjednosni pregled svih lica koja se nalaze u toj zoni, koji inače obavlјa osoblјe operatera Aerodroma „Nikola Tesla“, po Zakonu o vazdušnom saobraćaju.

Iz navedenih razloga granična policija je obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbjednosni uslovi i uspostavila puna bezbjednost lica i vazduhoplova. Nakon sticanja uslova za nastavak pasoške kontrole, granična policija će u najkraćem roku obaviti poslove i zadatke koji su u njenoj nadležnosti i spriječiti zadržavanje na izlazu iz zemlјe, prenosi Danas.

Putnici na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu iskrcani su u toku popodnevnih sati iz aviona kojima je trebalo da lete, a svi ostali su upućeni na vanrednu kontra-diverzionu kontrolu, javljaju čitaoci N1.

„Upravo se dešava haos na aerodromu u Beogradu. Sve letovi od 17h su evakuisani, čak i putinici koji su bili ukrcani. Svi smo vraćeni nazad na KD kontrolu i trenutno je hiljade putnika zarobljeno u tranzit delu“, rekao je za N1 jedan od putnika Igor Lekić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je završilo bezbJednosnu proveru terminala i svi putnici se vraćaju u zgradu, saopštio je Aerodorm “Nikola Tesla”.

Iz aerodroma su poručili da očekuju normalizaciju saobraćaja u najkraćem mogućem roku. Putnicima su se izvinili zbog neprijatnosti i odlaganja letova koji su bili planirani za nedjelju popodne.