NATO neće dozvoliti da se podriva teško stečeni mir u Bosni i H…

Elmedin Konaković: Ovo je vrlo važan događaj za našu sigurnost i saradnju s NATO-om.

Region Zapadnog Balkana je od velike strateške važnosti za NATO, a ovaj simpozij je još jedna potvrda posvećenosti Bosni i Hercegovini, poručio je Colomina.

Bosna i Hercegovina je izuzetan partner NATO-a, jedna specifična zemlja izuzetno bogata historijom. Region Zapadnog Balkana je od velike strateške važnosti za NATO, a ovaj simpozij je još jedna potvrda posvećenosti Bosni i Hercegovini, poručeno je sa “NATO Partnerskog 360 Simpozija 2024” pod nazivom “Partnerstvo u vrijeme hibridnih izazova” koji se održava u Sarajevu.

Događaj koji traje od utorka do četvrtka okupio je oko 250 učesnika, kako vojnih tako i civilnih predstavnika iz zemalja članica NATO i partnerskih država i organizacija.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je da je ovo vrlo važan događaj za našu sigurnost i saradnju s NATO-om.

Cijeli tekst pročitajte ispod:

https://www.hayat.ba/article/colomina-nato-nece-dozvoliti-da-se-podriva-tesko-steceni-mir-u-bosni-i-hercegovini/6718b0e1d0381640b62a0020?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1exC8qo-j18DlRkTnp3-xa6Yf5O4-gn6xQ8z_uNWlByb159cOqbxSMf1Q_aem_NaJPKOjRjDyc_nDgrcohlw