NAVIJAČI ZANIJEMILI NAKON POTEZA ĐOKOVIĆA: O njegovom potezu nakon trijumfa svi pričaju.(VIDEO)

Novak Đoković, ubjedljivo najbolji teniser svih vremena, uspio je da se plasira u finale mastersa u Parizu, pošto je posle velike borbe i skoro tri sata igre savladao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6, 7:5.

Patio se Novak tokom čitavog susreta, baš kao i tokom većeg djela turnira, bilo je jasno da je zbog stomačnog virusa daleko od 100% svojih mogućnosti, borio se i protiv odličnog protivnika i nekulturne pariske publike, ali je po običaju pronašao način da upiše trijumf i da izbori mesto u velikom finalu.

Očigledno je da je ovaj duel mnogo značio Đokoviću, koji je uspio da proslavi trijumf nad ruskom igračem. Naime, Novak je još jednom pokazao mentalnu snagu, kao i da je najbolji kada je najteže, a nakon pobjede je još jednom utišao navijače u Bersiju svojom proslavom.

Inače, Đoković će za titulu u Parizu igrati u nedelju popodne, od 15 časova, a rival će mu biti Bugarin Grigor Dimitrov, koji je ranije tokom dana porazio Stefanosa Cicipasa.

Đoković pohvalio Rubljova posle meča

Pa, mislim da sam malo bolje disao, to je presudilo. Imao sam malo više vremena da udarim loptu. Rubljov me je mučio kao što zmija guši žabu tokom meča. Znao sam da ima jako veliki kvalitet. Danas je igrao zaista fantastično, ne verujem da je Rubljov ikad bio bolji.

Mučio sam se na početku, a onda je potom bilo bolje, što je bilo presudno da osvojim drugi set. U trećem setu sam imao šanse, on je imao dobre šanse da se vrati, doživeo je nesrećnu duplu grešku, ali mislim da sam zaslužio da prođem dalje – rekao je Đoković.