Novi Prevoznik Stiže u Tuzlu, Letovi za Njemačku Već Planirani..

Nedavno se počelo šuškati da će regionalni prevoznik Air Montenegro uskoro započeti letove iz Tuzle prema Evropi.

Ranije su postojali pregovori između ove kompanije i uprave tuzlanskog aerodroma, ali zvanično potvrđena informacija o početku letova nije bila dostupna.”

No, zanimljivo je da je na aerodromu u Kelnu već zakazan let između ovog njemačkog grada i Tuzle, i to avionom Air Montenegra. Letovi se mogu pronaći u rasporedu već od 1. novembra.

Podsjetimo, kompanija Trade Air više ne pregovara sa Aerodromom Tuzla za letove iz ovog grada. Naime, jedan od planova Aerodroma Tuzla je bio da turističke agencije preuzmu prodaju i rizik letova. No, turističke agencije su odlučile da im je to prevelik rizik.

Prema trenutnom broju linija i frekvencija Aerodrom Tuzla će imati oko 150-170.000 putnika godišnje, što je bitno manje nego je imao prošlih godina.

Teško je vjerovati da Air Montenegro, crnogorski nacionalni prevoznik, može u potpunosti nadomjestiti letove giganta kakav je Wizz Air.

No, bilo koja nova linija ka Evropi u ovom trenutku bi značila mnogo ne samo za Aerodrom u Tuzli, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

(BiznisInfo.ba)