Okupljanje u Doboju: Granica postoji jer je natopljena krvlju očeva..

(Foto: Srna)

Mirni skup podrške institucijama Republike Srpske duž međuentitetske granice u Stanić Rijeci kod Doboja je završen s porukom da će se srpski narod dostojanstveno i mirno zalagati za Republiku Srpsku i njene institucije..

Sa skupa, kojem je prisustvovalo više hiljada ljudi, poručeno je da granica postoji jer je natopljena krvlju očeva koji su svoje živote utkali u Republiku Srpsku.

Na skup su pristigli građani iz opština dobojske regije, ali i iz Srpca, Čelinca, Trebinja.

Skup na međuentitetskoj granici, koji su obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, protekao je bez inicidenta.

Počeo je minutom ćutnje kojom je odata počast nedavno ubijenim Srbima na Kosovu i Metohiji.

Prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević, poslanici SNSD-a u Narodnoj skupštini Danijel Jošić, Nina Bukejlović i Aleksandar Subotić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Na mirne skupove pod motom “Granica postoji”, koji su počeli 1. septembra, građani Srpske su se odlučili nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića, podsjeća Srna.