Osuđena Srpkinja jer je Austriju Prevarila za 30.000 eura Socijalne Pomoći..

(Foto: Screenshot/heute.at)Penzionerka (65) rodom iz Srbije osuđena je na 15 mjeseci uslovno u Regionalnom sudu Viner Nojštat jer je od države Austrije uzela 30.000 evra socijalne pomoći, što se ispostavilo kao nezakonito, jer nadležnim institucijama nije prijavljivala svoje odlaske u Srbiju.

Ona je tokom pojavljivanja na sudu priznala sve što joj se stavlja na teret.

Naime, ona je on austrijskog Zavoda za zapošljavanje u periodu od 2016. do 2022. godine naplatila 9900 evra pomoći na koje nije imala pravo, s obzirom da je veći dio tog perioda bila u Srbiji, pa samim time nije ni imala pravo na tu beneficiju.

Kako je u međuvremenu i penzionisana, ona je od austrijskog Penzionog primala je i kompenzacionu naknadu, kao dodatak penziji pa je tako i ovu instituciju oštetila za 20.000 evra.

Inače, žena je uhvaćena kontrole na graničnom prelazu Nikelsdorf. Naime, u posljednje vrijeme aktivno se prati kretanje onih koji primaju naknade, pa je tako i ona otkrivena tokom jedne od provjera.

Inače, neposredno nakon što je uhvaćena, ona je saslušana u policiji gdje je izjavila da joj je novac bio potreban jer joj je muž u Srbiji bio bolestan.

Kako prenose mediji, ona je i ranije osuđivana zbog pokušaja krađe.