Par je napravio elegantnu malu kućicu za samo $22.000, pogledajte kakva je njena unutrašnjost.(VIDEO)

Čuli ste sigurno do sada sve o minimalizmu. Minimalisti su ljudi koji odluče da žive jednostavan život u kojem imaju samo ono što im treba, ne ono što žele. (Naravno postoji par izuzetaka, kao što je posjedovanje televizora.)

Gabriella i Andrew Morrison su par minimalista. Ono po čemu se ističu je da sami dizajniraju i grade svoje male kuće. Njihova minijaturna kuća je napravljena za 4 mjeseca i koštala ih je ukupno $22.744. To je mala cijena za eleganciju i udobnost njihove kuće koja je 8,5m duga i 2,5m široka.

Prvo što vidite je da je kuća prostrana. To je zbog brojnih prozora na svakom zidu, visokog plafona i staklenih vrata. Unutra se nalazi kauč za dnevnu sobu koji se nalazi na ormarićima, a ispod je uokvirenog dijela napravljenog od još ormarića. Odmah pored se nalazi ured koji je odvojen istim tim ormarićima. Poenta minimalizma je da se prostor ne prepuni, iako se u njemu nalaze brojni ormarići, oni nisu ispunjeni.

Par dijeli sto, koji se udupla u sto za jelo. Kuhinja je normalne veličine, što je rijetko. Imaju rernu, sudoper, mnogo radnog prostora i frižider normalne veličine – koji nije pun.

Imaju dva potkrovlja. Do dijela za spavanje se dolazi stepenicama – što je također rijetko za minijaturne kuće – koje su u isto vrijeme prostor za cipele i kapute.

U prvom potkrovlju se nalaze ormari sa malo odjeće, a u drugom je njihov “mali kućanski salon” koji je 1,8m širok sa televizorom na zidu. Dio za spavanje je širok 2,4m, tako da u njemu ima dovoljno prostora.

Ispod drugog potkrovlja se nalazi kupatilo, koje je sakriveno iza zastora, a u njemu se nalazi wc šolja, mala tuš kabina i umivaonik.

Ako želite da pogledate njihov mali dom, ovdje se nalazi video.