Semir Efendić: Trojka je nastala u Sarajevu. Tu treba i skončati.

U Sarajevu je održana press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na kojoj su predstavljeni kandidati za predstojeće Lokalne izbore zakazane za 6. oktobar.

Događaj je upriličen u hotelu “Novotel”, gdje je Stranka najavila svoj nastup u 54 općine i grada širom BiH, uključujući svih devet općina u Kantonu Sarajevo.

Na listama SBiH nalaze se istaknuti pojedinci iz različitih sektora, uključujući doktore nauka, magistrante, prosvjetne radnike, te profesionalce iz realnog sektora. Predsjednik Kantonalnog vijeća (KV) SBiH Sarajevo, Almir Bečarević, otvorio je skup i izložio ključne stavove Stranke. Bečarević je naglasio da je SBiH prošla kroz brojne uspone i padove otkako je osnovana 1996. godine, te je osudio nedavne napade koji su ciljali na predstavljanje Stranke kao nestajuće i neuspješne.

“Priče o našem nestanku slušamo već dugo, ali Stranka je i dalje tu,” izjavio je Bečarević, dodajući da trenutna situacija u BiH – od povećane ovisnosti o uvozu električne energije do velikog iseljavanja – predstavlja ozbiljan izazov. On je pozvao kandidate da budu nosioci pozitivnih promjena i poboljšanja na lokalnom nivou, te da svojim angažmanom pruže novu nadu građanima i doprinesu poboljšanju lokalnih zajednica.

Predsjednik SBiH Semir Efendić, koji je i kandidat za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, istakao je važnost ovogodišnjih izbora. Efendić je naglasio da su izbori ključni ne samo za lokalne zajednice, već i za ukupno stanje u zemlji, posebno u svjetlu trenutnih političkih prilika. On je kritizirao aktuelnu vlast, ukazujući na teške posljedice koje je donijela suspenzija Ustava i formiranje vlasti “Trojke” – SNSD-a i HDZ-a, i njihove satelite.

Efendić: Trojka je nastala u Sarajevu. Tu treba i skončati