SKANDALOZAN POZDRAV GRADONAČELNIKA DUBROVNIKA: “Bog i Hrvati, za dom spremni” (VIDEO)

U CISTI Velikoj, u Imotskoj krajini, otvoren je Spomen park Mate Vučka Čigre, poginulog pripadnika Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade Hrvatske vojske, prenosi Index.hr.

Uz suborce i prijatelje, te brojne mještane, na svečanom otvaranju Spomen parka u subotu navečer bili su i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

U ime Dubrovnika, grada za čiju je obranu život dalo 36 Imoćana i koji se iznosom od 20 tisuća eura, Franković je izrazio poštovanje svim žrtvama i njihovim obiteljima.

“Našu djecu moramo učiti da pamte, ali ne i da mrze, jer pamćenje je alat, a mržnja golem teret. I zato i kroz ovaj spomenik Mati Vučku Čigri, njegujmo kulturu poštovanja i pamćenja da znamo koliko smo teško stekli našu slobodnu i neovisnu Domovinu”, rekao je gradonačelnik Dubrovnika.

Na kraju govora je pozvao nazočne da njih i njihovu djecu “uvijek vode dvije rečenice koje nikad neće biti staromodne i koje će nas uvijek pozivati na ono što je ključno – da budemo spremni obraniti svoju domovinu.”

“Te dvije rečenice, i s time ću završiti, su Bog i Hrvati i Za dom spremni”, rekao je HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika, na što je dobio velik pljesak okupljenih. Zdušno mu je zapljeskao i HDZ-ov potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved.