Šokantna scena: Muškarac optužen da je šakom onesvijestio prolaznika zbog pjevanja..

Opštinski sud Bugojno potvrdio je optužnicu koja Smajila Dautbegovića (40) tereti da je u Donjem Vakufu na ulici šakom udario prolaznika koji je pjevao, a koji je potom pao na tlo i izgubio svijest.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, optužnicu je podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a tereti ga za nasilničko ponašanje, ali i napad na službenu osobu, pošto je napao i policajca.

Četrdesetogodišnjaka terete da je 7. oktobra 2022. godine, oko 23.30, pijan, sa 1,68 promila alkohola u krvi, prišao i napao Š.Z. koji je tom ulicom prolazio pjevajući.

“Ničim izazvan ga je zatvorenom pesnicom udario u glavu te mu nanio laku povredu u vidu nagnječenja s oguljotinom kože u području nosa”, navedeno je u optužnici, te se dodaje da je Š.Z. pao na tlo i nakratko izgubio svijest.

Na mjesto događaja zatim je stigla policija. Problemi, međutim, ni tada ne prestaju.

“Kada su došli službenici PS Donji Vakuf, on je nakon psovki i prijetnji fizički napao policajca A.H. tako što je zatvorenom pesnicom zamahnuo prema njemu, želeći da ga udari”, navodi se u optužnici.

Policajac se, kako se dodaje, uspio izmaknuti od udarca, a osumnjičeni je savladan te je priveden u Policijsku stanicu Donji Vakuf, ali se ni tada ne smiruje.

“Tada je fizički napao policajca A.H. rukama i nogama. Pocijepao mu je majicu i potkošulju, usljed čega je A.H. lakše povrijeđen u vidu trzajne povrede vrata sa posljedicom ukočenosti vrata, nagnječenja sa oguljotinama kože u području prednje strane grudnog koša i nagnječenje u području desne natkoljenice”, navodi se u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, tokom ulaska u službene prostorije za zadržavanje oštetio dio ulaznih vrata.