STRAVIČAN SLUČAJ U HRVATSKOJ: Djevojku godinama drogirao, silovao i sve snimao, suđenje dočekuje na slobodi..

Nakon šest godina “veze” s djevojkom koju je upoznao putem Facebooka, te s kojom je naposljetku radio u jednom poznatom trgovačkom centru u središnjoj Hrvatskoj, 37-godišnji muškarac donio je odluku da transformira tu vezu u pravu jezu.

Povjerenje koje mu je intimna partnerica dala iskoristio je na odvratan način. Jer joj je tijekom proteklih pet godina davao opojne supstance poput GHB, tzv. droge za silovanje, od koje je ona bila obamrla i polusvjesna svega.

I upravo tu njezinu bespomoćnost koristio je za seksualne odnose koje je snimao mobitelom.

Sukus svega je osam kaznenih djela protiv spolne slobode te mu prijeti višegodišnji zatvor. A ono što mu ne ide u prilog su video snimke koje je snimao.

Od njega je policija oduzela mobitel i računalo te pronašla ukupno 106 GB materijala odnosno 8275 datoteka raznih fotografija i videozapisa većinom seksualnog sadržaja s njima dvoje u glavnoj ulozi.

No, među njima je pronađeno i spornih 18 fotografija i 14 video uradaka, piše Jutarnji.

Prijateljici s kojom je odrasla, oštećena se proteklih godina činila “kao da ju je dečko programirao kao robota”.

Nije više bila vedra, nije imala stav i nije imala privatnost jer, kako je opisala istražiteljima, 37-godišnjak ju je kontrolirao, branio joj izlaske, pregledavao mobitel i društvene mreže…

Osumnjičeni je porekao krivnju navodeći tek da je s djevojkom znao imati spolne odnose pod utjecajem droga. I da je sve to bilo uz obostrani pristanak kao i da su se uz njezin pristanak snimali.

Prema kaznenoj prijavi, na korištenje droge ju je nagovorio on kako bi se bolje osjećala, a kako je bila ošamućena sjeća se da je odnos bio grub i da ju je pritom i davio. Sve je to snimao i potom joj te snimke dan kasnije i pokazivao.

Višegodišnje seksualno iskorištavanje ju je dovelo do toga da živi u strahu.

Početak suđenja, nakon podignute optužnice i dva mjeseca provedena u istražnom zatvoru, osumnjičeni čeka na slobodi.