Titova Smrt Zaustavila Nastavak Serijala ‘Lude Godine’: Govorilo se da će ga vidjeti 1.000.000 ljudi, ali evo šta se ustvari desilo.(VIDEO)

(FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE)

Drugom nastavku serijala “Lude Godine,” pod redateljskom palicom Zorana Čalića, bila je premijera 31. siječnja 1980. godine, a od samog početka vladao je golem interes za daljnji razvoj priče.

Svi su s nestrpljenjem iščekivali nastavak ljubavne sage između Bube i Marije, a redovi su se protezali za nove komične trenutke i kultne replike njihovih prijatelja, Milana i Žike.

Interes za ovu sagu bio je toliko velik da je došlo do privremenog zaustavljanja prikazivanja drugih filmova te godine. Beogradske kino dvorane su u glavnim terminima puštale ovaj film sve do 4. svibnja.

No, onda je odjeknula vijest na televizorima diljem Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije: “Umro je drug Tito.” Preminuo je doživotni predsjednik države, a zemlja je obavijena žalosti.

Film koji je privukao pažnju 600.000 gledatelja samo u razdoblju od 31. siječnja do 4. svibnja, morao je biti povučen iz distribucije zbog Titove smrti.

Inače, legendarni Dragomir “Gidra” Bojanić čak je završio u zatvoru zbog viceva koje je ispričao o Titu, što je otkrio glumac Nikola Kojo. Kada su ga posjetili u zatvoru, zatekli su ga kako zabavlja policajce pričajući im te iste viceve.

(Sadržaj preuzet s Kurir.rs)