Uhapšen srpski par koji je oteo bebu iz bolnice u Francuskoj. Prerano rođena beba je..

Policija je u petak u Amsterdamu uhitila Kristinu N. (25) i Kevina D. (23), par koji je navodno porijeklom iz Srbije, a koji je u ponedjeljak iz bolnice u Francuskoj oteo svoju prijevremeno rođenu bebu.

Pronašli su ih oko 19.30 u amsterdamskom hotelu, a s njima je bio i dječačić Santiago. BFMTV doznaje kako je dječačić u dobrom stanju.

Dječaka koji je težio tek jedan kilogram, kako se sumnja, uzeli su iz bolnice iako je prijevremeno rođen, a liječnici su upozorili da su šanse da preživi izvan bolnice iznimno slabe. Riječ je o nedonošću kojem je potrebna stalna medicinska briga.

Bjegunce su snimile nadzorne kamere, a tražili su ih i u Belgiji. Terete ih za organiziranu otmicu maloljetnika mlađeg od 15 godina, zbog čega im potencijalno prijeti doživotni zatvor.

Roditelji su navodno otprije poznati policiji. Otac zbog kaznenog djela nasilja, a majka zbog uporabe narkotika. Pretpostavlja se da su svoje dijete oteli zbog straha od socijalne službe, da im ne uzmu dijete, piše Le Parisien. Navodno im je u otmici i bijegu pomagalo petero rođaka, također srpskog podrijetla, u dobi između 16 i 29 godina.

Vise na linku:

https://www.24sata.hr/news/uhitili-srpski-par-koji-je-oteo-bebu-iz-bolnice-u-francuskoj-prerano-rodena-beba-je-dobro-1012163?24sata_ref=frontpage-home&utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=home&utm_campaign=24sata%20Facebook%20status&fbclid=IwY2xjawGIyjtleHRuA2FlbQIxMQABHWl94K-JeCT7PVy3lafED_X8j5NRSIxS8U32XtJJtMsZdJKbrUxGGVSapA_aem_XD0rn0SikZZuRUTyOiZjVg