VUČIĆ: “Pokušaćemo, ali ne očekujem ništa dobro; Mi ne bismo da koristimo bič, kao što bi Kurti da koristi bič protiv Srbije.”

Aleksandar Vučić poručio je danas, nakon sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, da ne očekuje ništa dobro od sastanka na najvišem nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine 14. septembra u Briselu, ali da će Srbija uvijek da pokušava da dijalogom i razgovorom rješava probleme.

“Mi ne bismo da koristimo bič, kao što bi Kurti da koristi bič protiv Srbije, mnogo je jak, da ponese još jedan bič, možda mu taj jedan ne bude dovoljan”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Odvarajući na pitanja novinara o problemima Srba na Kosovu, kao što su napadi na njihove kuće, nedosatak prehrambrenih proizvoda i lijekova, problemi bošnjačke sredine, Vučić je izjavio da će na pregovorima u Briselu insistirati na svim tim pitanjima.

“Čekamo četvrtak da vidimo, insistraću na svim tim pitanjima, kao i na (pitanju) produženja pritvora Slađanu Trajkoviću i Luletu Mlenkoviću, videćemo šta će da budu odgovori ljudu u Briselu”, kazao je Vučić.

(Slobodna-B)