ŽESTOK SUKOB U STUDIJU; SILAJDŽIĆ I DUNOVIĆ: „U srcu mom su i 9. januar i 1. mart u istoj ravni“; „Vičete na mene. Ja nisam..“

Gostujući na Face TV, profesoricu Sabinu Silajdžić srdačno su pozdravili s ovacijama dok je razgovarala s gospodinom Milanom Dunovićem.

Tokom razgovora, suočila se sa srpskom perspektivom, pokušavajući ga uvjeriti da Bosna i Hercegovina nije bila napadnuta, te da su svi jednako odgovorni, s naglaskom da su Bošnjaci možda čak malo više krivi zbog težnje za slobodom.

Ta Sabina je je sve rekla i pokazala na kraju tri prsta, a tri prsta nije pokazao gospodin Dunović, pa vi procijenite sami, ko je ovdje zastupao koju stranu i ko je ovdje bio Srbin, a ko Bošnjak.

Iako su međunarodni sudovi rekli svoje, te osudili srpskohravtsku politiku prema BiH kao udruženi zločinački poduhvat, hoće Sabina po svaku cijenu da tu utrpa i Bošnjake, pa je spremna za tu ljutu muku uzeti prvi put Kur'an Časni u ruke i citirati ajete koji nemaju veze s njezinom pričom.

Pored Kur'ana je i biblija, koja joj je poslužila da nađi imena za sedmoro djece, kako bi ugodila mužu polutanu.

Sve ovo je ustvari s tim ciljem, ali treba na kraju pitati Senat univerziteta, studente i njihove roditelje, hoće li dozvoliti da ih i dalje uči ova vještica? Više bi naučili i korektnije od Biljane Plavšić, koja je na suđenju priznala sve!

Ima li ko da Sabini dostavi faksimil suđenja, nek vidi kako je sve bilo?

Da osoba uopšte ne djeluje frustriano u svojoj koži, pokazuje i ova fotografija: