Kivi – Voćka Puna Prednosti

Kivi, voćka koja je svoj naziv dobila po istoimenoj ptici koja naseljava Okeaniju, nije samo ukusan, već i izuzetno zdrav. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali uključiti kivi u svoju ishranu:

Bogatstvo Nutrijenata: Kivi je prava riznica vitamina i minerala. Sadrži vitamin C, vitamin K, vitamin E, folnu kiselinu, kalijum, magnezijum i vlakna.

Antioksidanti: Kivi je prepun antioksidanata koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa. To može doprineti očuvanju zdravlja srca i smanjenju rizika od hroničnih bolesti.

Dobar za Digestivni Sistem: Vlakna u kiviju podržavaju zdravu probavu. Pomažu u prevenciji zatvora i održavaju redovno pražnjenje creva.

Podrška Imunološkom Sistemu: Visok sadržaj vitamina C u kiviju jača imunološki sistem i pomaže u prevenciji prehlada i gripa.

Zdrava Koža: Kivi može poboljšati zdravlje kože zahvaljujući vitaminu C i drugim antioksidantima. Pomaže u održavanju kolagena i hidrataciji kože.

Niskokaloričan: Kivi je niskokaloričan voćni izbor, što ga čini idealnim za one koji žele održavati zdravu težinu.
Uzmite kivi kao međuobrok, dodajte ga u voćne salate ili napravite osvežavajući kivi sok. Vaše telo će vam biti zahvalno!

Izvor: zdravisimo.com

hr.thpanorama.com

zelenaucionica.com