Foto: Tanjug/AP

Princ Hari “NARUŽIO” Ilona Maska?

Princ Hari prikriveno napada Ilona Maska nakon nereda u Sautportu govoreći da “šta se dešava onlajn prenosi se na ulice za nekoliko minuta”.

Princ Hari je navodno kritikovao nedavne nerede u Velikoj Britaniji nakon ubistava u Sautportu tokom jučerašnje posjete Kolumbiji sa svojom suprugom Megan.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dočekani su u ovoj južnoameričkoj zemlji kada su započeli četvorodnevnu turneju, prije nego što su posjetili školu kako bi razgovarali o uticaju društvenih medija.

Harija i Megan su juče u glavnom gradu Bogoti sačekali potpredsjednica Kolumbije Fransia Markez, koja je pozvala par nakon gledanja njihovih dokumentarnih filmova na Netfliksu, i njen suprug Rafael Jerni Pinilo, prenosi b92.

Nakon posjete lokalnoj školi, Colegio Cultura Popular, Hari je na samitu o digitalnoj odgovornosti rekao: “Ono što se dešava onlajn u roku od nekoliko minuta prenosi se na ulicu. Ljudi djeluju na osnovu informacija koje nisu istinite.”

Ova izjava je došla nakon nereda širom Engleske i Belfasta nakon fatalnog napada nožem na času plesa na temu Tejlor Svift u Sautportu 29. jula, u kojem su ubijene Bibi King, šest godina, Elsi Dot Stankomb, sedam godina, i Alis Dasilva Agijar, devet godina.

Harijevi komentari su takođe protumačeni kao prozivanje Ilona Maska, kojeg je britanska vlada kritikovala zbog širenja lažnih vijesti u vezi sa napadom.