ZVJEZDAN MISIMOVIĆ: ‘Ime sam dobio po Crvenoj zvezdi, oprostio sam Petroviću..’

Direktor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović oprostio je legendarnom golgeteru Crvene zvezde na izjavi da je “spor, debeo i da nije za fudbal”.

Popularni Miske je imao zavidnu karijeru, a najveće uspjehe ostvario je u dresu Wolfsburga zajedno sa Edinom Džekom, kao i u selekciji Bosne i Hercegovine.

Međutim, pred početak rata nastupao je za mladu reprezentaciju Jugoslavije, čiji je selektor tada bio Vladimir Petrović Pižon, koji je za Misimovića izjavio da je “spor, debeo i nije za fudbal”.

Na pitanje “Glasa Srpske”, da li je to tačno, odgovorio je potvrdno.

“Takvu informaciju sam ja dobio. Poštujem, to je bilo njegovo mišljenje. Šta je tu je. Ko zna šta bi se desilo da je drugačije procijenio. Zadovoljan sam svojom karijerom. Takve stvari se dešavaju u sportu, ne zamjeram Pižonu ništa”, rekao je Misimović u intervjuu za banjalučki list.

Također, između ostalog je potvrdio i da je ime dobio po Crvenoj zvezdi iako mu je otac navijač Partizana.

“Jeste, istina je, ime sam dobio po Zvezdi, dao mi ga je brat, a otac je partizanovac hahaha. Navijač sam Zvezde od malih nogu. Imao sam osam, devet godina kada su crveno-bijeli osvojili tadašnji Kup šampiona.

Idoli su mi bili Darko Pančev, Dejo Savićević…Otad navijam za Zvezdu. Bilo je i priča, kontakata o prelasku na ‘Marakanu’, ali nije došlo do realizacije. Pričao sam sa Zvezdanom Terzićem, nemam šta da krijem”.