OPTUŽENI ZA UBISTVO DJEVOJČICE DANKE TVRDI DA SU GA BRUTALNO PRETUKLI I PRIJETILI DA ĆE MU..: Procurili uznemirujući detalji iskaza..

Radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević nalaze u pritvoru zbog sumnje da su ubili Danku Ilić (2) u Banjskom polju i njeno tijelo, koje do danas nije pronađeno, sakrili na nepoznatoj lokaciji. Obojica su najprije priznala zločin, a zatim su povukli priznanja uz obrazloženje da su im ona iznuđena zlostavljanjem, piše Nova.rs.

U međuvremenu je u policijskoj stanici u Boru ubijen Dejanov brat, osumnjičeni Dalibor Dragijević, što je dodatno pojačalo sumnje da su uhapšeni batinama primoravani na priznanje.

Janković u svom iskazu, u koji je Nova imala uvid, detaljno opisuje svoje stanje tokom i nakon batina koje je, kako tvrdi, preživio nakon što je uhapšen.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva, u koju je Nova.rs imala uvid, podignuta za ubistvo Danke Ilić (2), prilično je na „klimavim nogama“ – tijela djeteta nema, nema ni njenih bioloških tragova, snimci sa kamera ne pokazuju kritični trenutak kada Janković i Dragijević udaraju djevojčicu vozilom, a ne postoje ni svjedoci koji bi to potvrdili.

Od konačnog epiloga ovog slučaja značajno nas je udaljilo i ubistvo u Policijskoj stanici u Boru, gdje je priveden, a iste noći ubijen, brat osumnjičenog Dragijevića, čiji je uzrok smrti obnarodovao nedjeljnik Radar i otkrio da je bio prebijen do smrti.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/380441/optuzeni_za_ubistvo_danke_ilic_tvrdi_da_su_ga_brutalno_tukli_i_prijetili_da_ce_mu_ubiti_unuku_procurili_uznemirujuci_detalji_iskaza.html