NIKŠIĆ REAGOVAO IZETBEGOVIĆEVE NAJAVE DA ĆE IH ‘POMESTI’: ‘Sav drhtim od toga..’

O aktuelnim temama za Federalnu televiziju govorio je Nermin Nikšić, premijer FBiH i predsjednik SDP-a.

Šta su pokazali ovi izbori?

-Zavisno od dijela do dijela Bosne i Hercegovine, pokazali su da ono što je nekakva naracija bila, izdaje Trojke nekakvih nacionalnih interesa, negdje se pokazala da je pala na plodno tlo, negdje nije. Svi imaju razloga da se nečim pohvale, kao što svi mogu biti nečim nezadovoljni. SDP je ušao u ove izbore sa 208 vijećničkih i odborničkih pozicija. Trenutno smo na nekih 235, nisu još svi rezultati izbrojani, pretpostavljam da ćemo doći do nekih 250 mandata, a to je rast od nekih 25%, i s tim rezultatom moramo biti zadovoljni. Mi ćemo napraviti svoju analizu, odgovoriti potrebnim mjerama i siguran sam da već na sljedećim izborima i Gračanica i Gradačac će ponovo imati rezultat kakav su i dosad imali kad je u pitanju SDP.

Komentirajući rezultate izbora, lider SDA Bakir Izetbegović je kazao da su ovi izbori pokazali da će vas, misleći vjerojatno na Trojku, SDA na sljedećim izborima pomesti. Imate li bojazan od toga?

-Sav se tresem od toga, šalim se, naravno. SDA, osim Travnika, koji je podijeljen grad, nemaju veće sredine u kojoj su vlast. Njima želim da se oporave i da shvate da se može i u opoziciji biti konstruktivan i da rade i bar podrže ono što je u interesu građana.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/380068/niksic_komentirao_izetbegoviceve_najave_da_ce_ih_pomesti_sav_se_tresem_od_toga.html