Predsjednik Srbije u dramatičnom obraćanju: ‘Od njih nismo očekivali nož u leđa, a najveći paradoks je to da nam Njemačka sudi..’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u New Yorku gdje je održao nekoliko sastanaka sa stalnim predstavnicima država članica pri Ujedinjenih naroda.

U četvrtak, 23. svibnja, prisustvovat će sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj će biti razmatran prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Na početku govora iz New Yorka rekao je kako je “dobio razočaravajuće informacije da će neke zemlje promijeniti stav oko rezolucije i prikloniti se onima koji su veliki i jaki, ali će biti i onih koje će izdržati pritisak i boriti se za istinu”.

Osvrnuo se i na rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su potvrdili međunarodni sudovi.

“Dobili smo podatke, bit će razočaravajućih vijesti o odnosu nekih država od kojih nismo očekivali nož u leđa, ali bit će i onih koji će izdržati pritisak”, rekao je Vučić.

Dodao je da postoji desetak zemalja koje sebi ili bilo kome drugome ne mogu objasniti zašto će glasati i ići protiv srpskih prijatelja, osim da su poslušnici nekih većih.

“Nijemci će otvoriti Opću skupštinu UN-a kao najizraženiji paradoks. Kako je sudbina čudna, pa se događa da nam Njemačka i nakon Prvog i Drugog svjetskog rata sudi. Neću na to pristati, ali ću se boriti za Srbiju”, rekao je Vučić.