Tromboza – 3 najdjelotvornije mješavine za sprečavanje..


Tromboza (stvaranje krvnih ugrušaka) čija je najteža komplikacija plućna embolija. Pošto labavo srasta s venskim zidovima, usljed cirkulacije krvi – u svakom momentu može se odvojiti i preko plućne arterije dospeti u pluća.
Najdjelotvornije mješavine
Mješavina 1
Pomiješajte 3 kašike lista imele i po kašiku lista i cvijeta kičice, klekinja, šipurka i lista i cvijeta hajdučice, pa sve prelijte sa 1,4 l ključale vode i ostavite da odstoji poklopljeno 2 sata. Procijedite i popijte po 2 dcl prije i poslije doručka, ručka i večere. Pijte 30 dana.
Mješavina 2
Pomiješajte 3 kašike rizoma pirevine i po kašiku lista i cvijeta podubice, lista i cvijeta kantarina, iglica bora i zrelih plodova borovnice, pa sve prelijte sa 1,4 l ključale vode i ostavite da odstoji poklopljeno 2 h. Procijedite i popijte po 2 dcl prije i poslije doručka, ručka i večere. Pijte 30 dana.
Mješavina 3
Pomiješajte po kašiku lista i cvijeta hajdučice, lista i cvijeta kantariona i po dvije kašike rizoma pirevine i bobica kleke, pa sve prelijte sa 1,4 l ključale vode, ostavite da odstoji poklopljeno 90 minuta. Porocijedite i pijte po 2 dcl prije i poslije doručka, ručka i večere. Pijte 30 dana.
Izvor: agrosavjet.com/ Literatura: časopis Travar i pčelar