VOĐA ALBANSKO-KOSOVSKE BANDE TVRDI: Mogao sam opljačkati Mesija, ali nisam..

​Provale i pljačke kuća fudbalera postale su trend. Najnovija žrtva pljačkaša bio je Serhio Ramos, a jedan od kriminalaca koji se bave upravo takvim poslovima dao je intervju za španski “El Espanol”.

Radi se o vođi albansko-kosovske bande poznatom samo pod imenom Alberto. Navodi se da je upravo Alberto glavni čovjek bande koja broji preko stotinu kriminalaca.

“Opljačkali smo Karima Benzemu, a jednom smo pokušali opljačkati i Kristijana Ronalda. Upali smo u njegovu kuću u Madeiri, ali plijen koji smo tamo zatekli nije bio naročito primamljiv. Prije 11 godina smo upali u kuću Johana Krojfa, nismo ni znali da je njegova. Shvatili smo čija je kad smo vidjeli fotografije po zidovima. Uspjeli smo ukrasti dragocjenosti u vrijednosti od oko 20 hiljada evra”, rekao je Alberto.

Potom je otkrio da je Lionel Mesi jedini fudbaler kojeg je mogao, ali nije želio opljačkati:

“Nekoliko sam puta zaustavio ljude koji su htjeli upasti u Mesijevu kuću. Naravno, ne mogu zaustaviti sve takve pokušaje, ali ovaj put sam mogao. Jako sam ponosan na to. Mogao sam i sam opljačkati Mesija, imao sam priliku upasti u kuću njegovih roditelja prije oko godinu dana. Nisam to napravio iz poštovanja prema Mesiju, stalo mi je do njega.”