14 razloga zbog kojih se iznova zaljubljujem u svoju ženu – Ona je ostvarenje svih mojih želja !

Prije nego što smo se vjenčali, moja supruga i ja smo bili osam godina u vezi.

Imali smo sasvim dovoljno vremena da razmislimo o tome što nam odgovara i što želimo u vezi prije nego što smo svoju vezu ozvaničili brakom. Moj suprug/supruga ima običaj da kaže da je ljubav proces koji se potpomaže određenim osobinama.

Nema magičnog načina da održite i razvijete svoju vezu, već morate neprestano raditi na njoj. Tako moj supruga čini određene stvari zbog kojih me svakodnevno podsjeća zašto sam se odlučila za brak s njom i zbog kojih se uvijek iznova zaljubljujem u nju.

Pruža mi slobodu;

Moja supruga razumije važnost da svatko od nas ima svoj prostor, kako zbog naših poslovnih obaveza, tako i zbog potrebe za odmorom. Najbolji način da me podrži je da mi ponekad pruži vremena za sebe, a ja se trudim da joj uzvratim istom mjerom i da je ne ometam dok radi ono što voli.

Omogući mi bijeg na nekoliko dana;

Ponekad je potrebno da se razdvojimo na nekoliko dana kako bismo više osjetili nedostatak jedno drugoga. Nema ničeg ljepšeg od vikenda s prijateljima kada s nestrpljenjem čekamo povratak našeg partnera.

Pravedna je;

Moja supruga ima sklonost da pažljivo razmotri teme o kojima je dobro informisana, prije nego što se opusti u razgovoru o njima. Ipak, to ne znači da će podržati odluke koje smatra neprikladnim. Izuzetno sam srećan što uz sebe imam nekoga ko će pažljivo procijeniti sve mogućnosti i iznijeti čvrste argumente prije donošenja odluka.

Podstiče me na nove aktivnosti;

Kada je moja supruga predložila da posjetimo drugi grad radi nekog predavanja, nisam odmah vidio kako nam to može biti korisno ili donijeti neke prednosti. Međutim, osim što je to bio inspirativan događaj koji me je potakao na razmišljanje, bio sam sretan što me je izvukla iz kuće i što smo proveli ugodno vrijeme zajedno.

Ne dopušta mi da izbjegnem svoje greške; Iako to možda ne shvatim odmah u trenutku, doista sam joj zahvalan što mi ukazuje na moje pogreške. To mi pruža priliku da jasnije sagledam situaciju i ispravim svoje greške.

Brani svoje uvjerenje;

Moja supruga je spremna da se ne slaže sa mnom i brani svoje stavove pružajući brojne dokaze.

Cijeni naše različite ukuse;

Nije obavezno da volimo sve iste stvari kao naš partner, ali ponekad je važno da imamo razumijevanja. Iako moja supruga možda ne dijeli neka od mojih emocionalnih iskustava, ponekad se otvori i pogleda ih sa mnom.

Prihvata moje sugestije;

Moja supruga i dalje vodi računa o mom ukusu i uzima ga u obzir prilikom odijevanja, šminkanja i sređivanja.

Opusti se;

Moja supruga uživa u tome da se opušta pulugola po kući, a meni to pričinjava zadovoljstvo.

Ljubazna je;

Kada je vidim kako se zaustavlja na ulici da se igra s mačićima ili da razgovara sa susjedima, podsjeća me koliko je suosjećajna osoba i to me čini još više zaljubljenim u nju.

Donese mi ohlađeno pivo;

Svaki put se iznova zaljubim u nju kada mi nakon napornog radnog dana donese hladno pivo iz frižidera, koje je posebno pripremila samo za mene.

Brižna je;

Kada je vidim kako se igra u dvorištu s životinjama koje je spasila s ulice ili kako se brine o biljkama koje je uzgojila iz sjemena, sjetim se koliko je brižna osoba i to je razlog zašto je volim još više.

Voli čokoladu;

Nikada nisam bio siguran zašto, ali to mi je jako simpatično kod nje.

Šeta sa mnom; Nema ništa ljepše i romantičnije od dugih šetnji pored rijeke dok sunce zalazi. Svaki put me podsjeti na naš početak i čini da se iznova zaljubim u nju.

Izvor: infopult.info