ALKARAZ O ÐOKOVIĆU: “Volio bih da igram finale sa Novakom.“

Karlos Alkaras prati dešavanja u žrijebu tokom US opena.

“Pratim rezultate, uvijek znam šta se dešava. I to ne samo u mom dijelu žrijeba. Volim gren slem turnire jer ima mnogo interesantnih duela i stalno provjeravam ko je pobijedio”, rekao je mladi Španac.

Prvi nosilac na “Flešing Medouzu” istakao je da se njegovom najvećem rivalu Novaku Đokoviću otvorio žreb do finala.

Alkaras je to rekao jer su u Novakovom kosturu u ranoj fazi turnira eliminisani četvrti nosilac Holger Rune, peti Kasper Rud, sedmi Stefanos Cicipas, 15. Feliks Ože Alijasim, 18. Lorenco Muzeti, 20. Francusko Serundolo, 25. Aleksander Bublik, 28. Kris Jubenks i 31. Sebastijan Korda…

“Đokoviću se otvorio žrijeb. Iznenadilo me je da su Rune i još neki teniseri iz te polovine tako brzo eliminisani. Ali tako je uvijek na gren slemovima, svi mečevi su teški, svako može da pruži jak otpor, nijedna partija se ne može dobiti unaprijed”, rekao je Alkaras.

“Olakšan mu je put do završnice, ali i pored toga ne smije da se opusti. Kao ni ja. Jednostavno, svi teniseri mogu da naprave iznenađenje. Zbog navijača a i zbog samog sebe, volio bih da igram finale sa Novakom.“

Alkaras je do sada u karijeri osvojio US open i Vimbldon.

„Oba su mi dobro išla, ne znam koji bih izabrao. Možda mi se ipak više ovdje dopada, energija koju donosi publika je nevjerovatna. Nigdje nije kao ovdje. Volim da pružim spektakl, takav sam i zato mislim da mi se ovdje najviše dopada. Dobro se slažem sa publikom”.

Njegov sljedeći rival biće Danijel Evans iz Velike Britanije.

„Dobro servira, opasan je na mreži. Igra dobro i golf, mnogo je bolji od mene. Prije Vimbldona smo igrali zajedno i odlično se proveli”, rekao je Alkaras, prenosi B92.