Amerikanka šokirana balkanskom zemljom: “Izbjegavajte glavni grad”(VIDEO)

(Foto: Screenshot TikTok / Pixabay)

Lena, tiktokerka iz Amerike, koja deli svoja putovanja i iskustva iz različitih zemalja, izrazila je nezadovoljstvo prema Sjevernoj Makedoniji, ocenjujući je kao najmanje pozitivnu evropsku destinaciju koju je posetila.

Skoplje, glavni grad, posebno je istaknuto kao mesto gde je imala najlošije iskustvo, te je svojim pratiteljima preporučila istraživanje drugih delova zemlje ako planiraju posetu.

“Ljudi su mi svirali na ulici, derali se na mene i stalno mi prilazili. Mislila sam si da je to stvarno previše”, ispričala je.

Primijetila je puno ilegalnih taksija koji su skupo naplaćivali vožnje i zbog kojih se osjećala nesigurno. Najveći problem tokom pokušaja pronalaska boljih taksi službi, dodaje, bila je činjenica što ne zna makedonski jezik.

“Navikla sam da mi naplaćuju više jer sam turist, ali suludo je da su vožnje skuplje nego u mom rodnom gradu, Los Anđelesu”, požalila se.

Stoga, upozorila je sve da preskoče Skoplje i umjesto grada posjete Ohridsko jezero koje je opisala kao prekrasno.

“Čula sam i od drugih žena da su imale slična iskustva, dakle izbjegnite Skoplje. Nikad se tamo neću vratiti”, zaključila je.

Video: https://vm.tiktok.com/ZM6aYqsXm/