Autobus je povukao maloljetnicu duž puta, a vozač tvrdi da nema informacija o tom incidentu.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) je objavio u srijedu da je vozač njihovog autobusa demantirao informacije o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povrijeđena maloljetna djevojka jer joj je noga bila zaglavljena u vratima autobusa.

“U internom postupku, vozač se izjasnio kako nema saznanja o nezgodi”, istakli su iz ZET-a.

Nezgoda, u kojoj je povrijeđena maloljetna putnica, dogodila 25. avgusta oko 22.00 sata na ZET-ovoj stanici u Starčevićevoj ulici, istakla je ranije policija. Djevojci je noga ostala zaglavljena vratima autobusa, nakon čega je autobus krenuo i vukao ju nekih 40 metara po putu, rekla je majka povrijeđene djevojke za “Index”.

Policija je poručila da će pokrenuti postupak protiv 55-godišnjeg vozača ZET-a nakon što dobiju medicinsku kvalifikaciju povreda putnice.

Ali, iz ZET-a ističu kako ih do današnjeg dana policija nije obavijestila o postupanju prema njihovom vozaču ili eventualnim daljim koracima.

Tvrde da, izuzev objava u medijima i interne istrage o vozaču autobusa linije 172, trenutno nisu utvrđene okolnosti temeljem kojih mogu potvrditi ili demantovati samu nezgodu.

Dodaju i da su u internom postupku, nakon što im je vozač rekao da nema saznanja o nezgodi, iz predostrožnosti obavili i tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

“Međutim, bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka čim prije oporavi. U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentarisati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo kako će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljem postupanju”, poručuju iz ZET-a, prenosi “Fenix Magazin”.