ČOVIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO I OPTIMIZAM: “Otvorili smo danas vrata EU” (VIDEO)

Sastanak predstavnika stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou u BiH održan je u I.Sarajevu u dobroj atmosferi, ustvrdila su na pres-konferenciji dvojica učesnika, predsjednici Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović.

Čović je, kaže, veoma zadovoljan načinom komunikacije i nivoom usaglašavanja „mada ima još puno toga što treba ispeglati“. Generalno je njegov utisak da su učesnici današnjim dogovorom ‘snažno otvorili vrata EU’ i što je veoma bitno, svi kazali da niko od njih ne smije kočiti bilo koji ekonomski projekat na čitavom prostoru BiH.

Finalizirano je, po Čovićevim rječima, da neke stvari treba ubrzano raditi na nivou Vijeća ministara kako bi oba doma Parlamentarne skupštine BiH zasjedala također u relativno kratkom vremenu i usvojili neke od potrebnih zakonskih akata prije dolaska predstavnika Evropske unije.

“Čini mi se da ćemo o svim drugim zakonima imati ubrzaniju dinamiku dogovaranja na narednom sastanku za petnestak dana, kada će domaćini biti predstavnici stranaka ‘Trojke’”, kazao je Čović.