Dijete ispred škole je dobilo bombonu koja je sadržavala drogu.

Jutros oko 8 časova u odjeljenskoj grupi jedne škole u Kragujevcu, stigla je poruka u kojoj se navodi da je detetu koje ide u treći razred trenutno u bolnici pošto mu je pozlilo. Analizom je utvrđeno prisustvo amfetamina.

“Dobro jutro, jedno obaveštenje. Moje koleginice dete (treći razred) trenutno je u bolnici. Juče su mu ispred škole dali nešto (bombonu, žvaku) i odjednom se dete onesvetilo nasred ulice. Analizom krvi su utvrdili konzumiranje amfetamina. Dečak je sada dobro, na svu sreću.

Ali ono što hoću da kažem stalno razgovarajte sa svojom decom o tome, što verujem i radite. U pitanju je druga škola što ne znači da ih nema i ispred naše škole”, navodi se u poruci.

Za sada, zvaničnih informacija nema.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama portala “Ucentar” dijete, koje pohađa treći razred osnovne škole, je bez svjesti hitno prevezeno u UKC Kragujevac gde je analizama ustanovljeno prisustvo amfetamina u krvi. Sada je stabilno.

Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Sintetički amfetamini se nazivaju metamfetamini a to je sintetički stimulans mozga koji prouzrokuje promjene mentalnih i motoričkih funkcija. Amfetamini se koriste u medicinske svrhe za liječenje poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, narkolepsije..

Međutim, amfetamini se često zloupotrebljavaju zbog njihovih stimulirajući učinaka i sposobnosti povećanja energije, budnosti i fokusa.

(Blic.rs)