DODIK JASNO PORUČIO AMERIČKOM AMBASADORU: “Naravno da Murphy laže, on je neprijatelj RS, a samim tim naš neprijatelj su i SAD!”

Predsjednik RS Milorad Dodik objavio je na drušrtvenoj mreži X da je američki ambasador u BiH Michael Murphy neprijatelj Republike Srpske, te da su neprijetelj RS-a i Sjedinjene Američke Države.

“Naravno da Michael Murphy laže, on je neprijatelj Republike Srpske, a samim tim naš neprijatelj su i SAD”, stoji u Dodikovoj objavi.

Dodik je reagovao nakon što je Michael Murphy u razgovoru za portal Banjaluka.net rekao da Sjedinjene Američke Države nisu neprijatelj Republici Srpskoj.

Američki ambasador u BiH Michael Murphy odlučno je kazao da Sjedinjene Američke Države nisu neprijatelj Republike Srpske niti rade na njenom ukidanju.

“Naš posao definitivno nije u interesu Milorada Dodika i male klike oko njega, ali podržava građane Republike Srpske. Iz tog razloga od njega čujemo ljutite i lažne političke narative u medijima koje kontroliše vlast, da mi napadamo RS”, kazao je Murphy u intervjuu za portal Banjaluka.net.

On je ocijenio da Dodik “nije avatar srpskog naroda, već avatar pohlepe, neodgovornosti”, što je, kako je kazao, opasan i destruktivan put.

“Njegovo djelovanje je od većeg rizika za Republiku Srpsku nego djelovanje bilo koga drugog u BiH danas”, naglasio je Michael Murphy.

Prema njegovim riječima, građani RS nemaju razloga da se brinu što se tiče SAD, jer ta država nije njihov neprijatelj.

“Da je to slučaj, ne bismo pomagali RS i ljudima koji žive u ovoj zemlji na način na koji to radimo i nismo ovdje da bismo ukinuli RS”, izjavio je američki ambasador.