Državljanin BiH na suđenju u Beču zbog dugotrajnog zlostavljanja svoje supruge..

Danas je u Regionalnom sudu u Beču započelo suđenje državljaninu BiH, starom 44 godine, optuženom za višegodišnje zlostavljanje svoje supruge, fizičko nasilje, prijetnje, te za sprječavanje njenog izlaska iz kuće bez nadzora.

On je danas odbacio sve optužbe, dok je njegov advokat rekao da je kredibilitet njegove supruge kao svjedoka krajnje upitan.

Naime, na današnjem ročištu moglo se čuti da ju je redovno tukao posljednje četiri godine te da joj je dopuštao da izađe iz kuće samo pod nadzorom. Takođe, prijetio bi joj svaki put kada se ona ne bi povinovala njegovim naredbama.

Odbacujući sve optužbe, te izjašnjavajući se da nije kriv, on je samo kratko rekao: “Ja ne znam šta ta ženan više hoće od mene”.

U optužnici stoji da su se njih dvoje upoznali 2019. godine te da su problemi počeli već tada. Sve je počelo tako što je počeo da brani da izlazi iz stana bez njegov dozvole.

“Od samog početka, taj odnos je bio problematičan, bar jednom mjesečno ju je tukao”, rekao je tužilac, dodajući da je žrtva sve to dokumentovala slikama modrica.

Međutim, advokat optuženog kaže da ona izmišlja sve te optužbe, uglavnom zbog ljubomore. Kada je riječ o povredama, advokat kaže da se ona samopovređivala, tako što bi pijana pala u kafani ili sa stepnica.

“Tokom iznošenja dokaza pokazaćemo vam da ova žena nije kredibilan svjedok”, rekao je advokat. Nastavak suđenja je zakazan za sredinu septembra.