DRŽAVLJANIN BiH POKUŠAO DA UĐE U NJEMAČKU UPRKOS ZABRANI: Prvim letom vraćen nazad.

Pripadnici granične policije na aerodromu u Memingenu su jučer imali priliku za epizodu “Skrivena kamera”.

Naime, jedan avanturistički nastrojen državljanin Bosne i Hercegovine (35), očigledno ljubitelj putovanja, odlučio je testirati svoje šanse za ulazak u Njemačku, uprkos ekskluzivnom VIP statusu “zabranjen ulaz”.

Kao pravi entuzijasta, naš junak nije dopustio da ga sitnice poput zabrane ulaska spriječe u njegovoj misiji. Međutim, pripadnici policije, koji su očito propustili svoj poziv za glumce u akcijskim filmovima, brzo su skočili u akciju. U maniru pravih superheroja, smjestili su ga na prvi let za BiH – ne, ne kao prtljagu, već kao počasnog gosta ekonomske klase.

U saopćenju policije, koje zvuči kao spoiler za najnoviju epizodu serije “Granične peripetije”, stoji da je našem protagonistu ulazak bio odbijen. “Tokom detaljne provjere, koja je više ličila na potragu za izgubljenim blagom, otkriveno je da on ima zabranu ulaska.

Ali, kao pravi optimista, nije odustajao. Naši pripadnici, u duhu prave birokratske efikasnosti, odmah su naredili da on bude na sledećem letu za BiH. I tako je i bilo – naš junak je ponovo poletio, ali ovaj put, nazad kući.”