Evo ko stoji iza plakata koji su osvanuli u tri grada i koja je njihova poruka..

Aktivisti iz pokreta Karton revolucija preuzeli odgovornost za plakate o podjeli Bosne i Hercegovine, koji su sinoć postavljeni u Brčkom, Bijeljini i Tuzli.

“Linija koja se nalazi na fotografiji ne predstavlja podjelu Bosne i Hercegovine po dogovoru Cvetković-Maček. Linija koja je predstavljena je trasa autoputa koridor Vc, generacijskog projekta koji će ujediniti čitavu državu”, navodi se saopštenju aktivista pomenutog pokreta.

“Ovom akcijom smo željeli skrenuti pažnju čitavog regiona na činjenicu koliko smo zatrovano društvo. Karton revolucija je željela dokazati da političari nemaju pojma šta vide zato što je njihov pogled usmjeren isključivo ka prošlosti umjesto ka budućnosti.

Željeli smo dokazati kako se truje narod, kako se izmišljaju tenzije i da apsolutno niko, od onih koji nas predstavljaju, ne zna prepoznati ono što je očigledno, najveći ekonomski projekat u državi”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo da su se danas u tri bh. grada pojavili plakati na kojima je bilo ispisano na latinici i ćirilici – “Podjela za koju se mi borimo”